Hearthstone

Dust újraszámlálás a lapok begyűjtéséhez

2020. április 05. - hearthstonevesztes

vulpera.png

 Változik a lapok begyűjtési rendszere. Végre! Ez a véletlenszerű rendszer nagyjából 30 éves és még a MotG idejéből származik. Részben, a legendary beszerzésénél könnyítettek rajta, de így sem volt minden lap beszerezhető csak játékkal, még elméletben sem. Most a csak két azonos lap szabály kiterjesztése felcsillantja a reményt. Átnézem mennyire is jogosak ezek a várakozások.

 Nagyjából arra lehet számítani, hogy minden ötödik rare, minden 25. lap epic és minden 100. lap legendary besorolású lesz. Ennek megfelelően fogom majd számolni.

 Megnézve a régebbi számítást, arra jutottam, hogy lapok beszerzéséhez ugyanannyi győzelem + pénz kell, mint eddig. Viszont, aki csak néhány paklira elegendő lapot akar összegyűjteni, annak jóval könnyebb lesz az élete. Mivel az első 72 bontás után  összegyűlik az összes rare lap, utána már nyugodtan kraftolhatjuk az epic lapokat is. Ugye eddig, amíg vettem az aktuális kiegészítőből, -már ahogy gyűlt rá a gold-, addig az epic lapokat nem mertem kraftolni, hiszen egy szerencsétlen többlet behúzás 300 dust hiányt okozott, ami úgy 6-7 pakk, azaz 600-700 arany buktát jelentett.

 Tegyük fel, minden nap nyerünk 6 meccset és megcsináljuk a 60 goldos küldetést, azaz napi 80 aranyat szerzünk. Ez 120 nap alatt 9600 arany, azaz 96 csomag. A heti brawlokból is összejön még 500 dust.

  • Csomagonként ad 4.8 simát, azaz 15 pakk alatt jön össze a common gyűjtemény
  • Az első 72 csomagból összejönnek a rare-ek
  • A fennmaradó 81 pakli után  a common lapok adnak nagyjából 2000 dustot
  • És a 24 rare ad 960 dustot
  • Tehát összesen lesz 3460 dustunk
  • Szereztünk nagyjából 19 epic lapot és 5 legendaryt.
  • Ezek mellé tudunk kraftolni majdnem 2 legendaryt, vagy 1 legendaryt és 4 epicet, vagy 16 epicet.

Persze ez most szigorúan volt számolva, mert még pluszban napi három győzelemmel összejön két epic, egy jó esély újabb legendaryra és 290 + 480 = 770 dust. Azaz így már összesen a 2 legendary és 2 epic is összejöhet. És ezekbe az évad elején kapott és a ranglistán nyert pakkok nincsenek is beleszámolva, ahogyan az esetleges golden lapok betöréséért járó plusz dustok sem.

 A végső konklúzió, hogy előtakarékoskodással egy hónap, vagy akár hamarabb össze lehet hozni a lapok nagyobb részét és nyugodtan lehet kraftolni a hiányzókból. Tehát több idő marad az élvezetes játékra, mivel kevesebbet kell szenvednünk elavult, vagy laphiányos paklikkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://hearthstonevesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr3015592670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása