Hearthstone

Miért nem csal a játék?

2019. július 17. - hearthstonevesztes

casino.png

 Minden Hearthstone játékos megtapasztalta már, hogy egy-egy játszmában sorozatosan balszerencséje van és lehetetlen nyernie. Ez egy meglehetősen frusztráló érzés és rendesen benne marad az emberben. Egy ilyen pechszéria nem lehet a véletlen műve. Gondoljuk mi. Viszont a matematika, vagyis a statisztika mást mond.

 A rulettben nagyjából fele-fele arányban lesz fekete vagy piros a szám. Nyilván nem fognak váltakozva jönni, tehát lesz amikor kétszer-háromszor is egymás után ugyanolyan szín lesz. Ez egyáltalán nem ritka eset. Tehát akár sorozatban három-négy vagy akár több meccset is elbukhatunk egymás után rossz laphúzás, vagy az ellenfél csodálatos keze miatt. És ennek abszolút semmi köze sincsen a játéktudásunkhoz. A legjobbaknak is vannak vesztes sorozataik.

 Persze ettől annyira izgalmas a játék, gondoljunk csak Hunterace három elképesztően mázlis győzelmére a legutóbbi világbajnokságon amikkel a döntőbe jutott. Amit tehetünk, hogy elfogadjuk, nem mindig nyerhetünk a véletlenszerűségek miatt. A legjobb, ha túltesszük magunkat a "balszerencse áradásán" és a minél jobb játékra koncentrálunk, mert ez a siker garanciája és nem a bosszankodás.

 Még ezek után is nehezen magyarázható, ha egy vereség előtti állásnál véletlenül két Kalecgos jön kézbe és lerakva őket egymás után kétszer is pontosan a megfelelő varázslatokat kínálják fel. Elsőként a két legerősebb taunt lényem került ki ingyen az asztalra véletlenül, majd másodjára pontosan megfelelő tűzerejű három lény idéződött meg rush-sal, mely közül az egyik charge-os volt, így éppen hajszálra kivégeztem vele az ellenfelet. És az egész úgy kezdődött, hogy két sárkányt adott random a kezembe, ennyi volt az én "tudatos" játékom benne. Persze még csak nem is Mage paklival játszottam. Ilyenkor el lehet képzelni, mit érezhetett az ellenfél, aki nyerő állásról, jó játék ellenére bukta el a győzelmet. Persze ugyanezt a hatást egy szerencsésebb Brawl és néhány megfelelő lény a pakliból is elérhette volna, csak akkor nem lenne ennyire misztikus a történet.

 Tehát a győztes, vagy vesztes sorozatok oka részben a szerencse forgandóságából fakad, míg hosszútávon a tudás a meghatározó. Viszont van egy trükk, amivel nagyobb esélyt adhatunk magunknak. Éjjelente 23 - 2 óra között inkább a fekete öves kockák játszanak, akik ellen nehéz nyerni, míg hétvégén délelőtt inkább a kocajátékosokkal lehet összetalálkozni. Még a hétköznap délután 16-18 óra között jó a pálya, mikor a munkahelyen játszók éppen hazafelé tartanak és leginkább a leckeírás helyett játszó fiatalok az ellenfelek. De ez már nem annyira matematika, mint inkább társadalomtudomány. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hearthstonevesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr9214957806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása