Hearthstone

Támadás a Hold Kolosszusa ellen

2019. október 11. - hearthstonevesztes

 colossus.jpg

 Az új kiegészítő egyik előre lesajnált lapja volt a Colossus of the Moon, mely aztán egyáltalán nem bizonyult annyira gyengének. Alapesetben négyszer kell rásebezni és bizony mind a négy támadón 10-et sebez. Ez tetemes veszteség, viszont életben hagyni sem tűnik túl jó stratégiának, valamit kell vele kezdeni.

 A sámán van az egyik legkönnyebb helyzetben, egyszerűen megy a Hex, azt had brekegjen! De, ha az nincs, akkor még mehet rá egy Eart Shock és még valahogyan 9 sebzés szükséges. Talán a legkegyetlenebb megoldás a Plague of Murlocs, ennél olcsóbban nem lehet elbánni vele.

 A varázslónak szintén kedvező a helyzete, egy alap birka tisztán megoldja a gondot. Anélkül már nem annyira szép az élet. Szerencsés esetben egy Vaporize elintézi, de egy jó játékos ennek nem dől be, másrészt csak részben oldja meg a gondot. Marad esetleg a jó öreg fagyasztás-területsebzés kombó és bízunk benne, majd csak elfogy. Sebzést olcsón adhat ellene esetleg a Cloud Prince, aki képes ráverni 6-ot, vagy a jó öreg Reno tudja megszórni.

 A harcos általában jól fel van szerelkezve védekező lapokkal, talán a Warpath és a Shield Slam kombinálásával tudunk tőle a legkönnyebben megszabadulni. Ez 7 mana és két lap felhasználását jeleni, ugyanez az Execute esetén már 10 mana. Újabb leszedő lap a Plague of Wrath, de ehhez is meg kell sebezni előbb, aztán meg külön kezelésben kell részesíteni.

 A kalandornak vannak leszedő varázslatai, mint a Walk the Plank, vagy az Assasinate, a többit már a lakájokkal is megoldható. Ennél nagyobb szívatás ugye a Sap, amivel 8 manát nyerünk meg még két kört, mire leteszi és támadni tud vele az ellen. Ezeken kívül meg is mérgezheti karakterrel, vagy fegyverrel, igaz utóbbi a 10. kör után a kalandor számára ritkán előnyös megoldás.

 A pap tréfái a Lightbomb, Shadow Word: DeathForbidden Words, bár ezeknél a divine shield még külön problémát okoz, azonban a  Plague Of Death csont nélkül abszolválja a feladatot, vagy a Mind Control bevetése minden ellenfélből számunkra nem hallható szitokáradatot csal elő. Convincing Infiltratort ügyesen kell tudni használni és akkor nagy segítség. Esetleg a Vol'jin is jól jöhet a probléma megoldásában.

 A boszorkánymester egyik alaplapja a Siphon Soul a többire meg jöhetnek a lakájok. Ha jól teleraktuk az asztalt lényekkel, akkor olcsó megoldás a Demon Bolt, de a divine shieldek itt is nehezítenek. A Corruption is jól jöhet, ha belefér az életünkbe egy támadás. Az Impbalming is leszedi egyszer, de ennek később fizetjük meg az árát.  A Plague of Flames esetében a gond, hogy nem marad az asztalon lény akivel kivégezzük, ez adódik a Twisting Nether esetében is. Egy szintén önveszélyes megoldás a Riftcleaver alkalmazása (Ha láttok valakit, aki ezzel ritkítja a tauntokat egy agro hordát támogatva, akkor az lehet én vagyok..) 

 A druida híres arról, hogy nincsen leszedése és az ilyen nagy lapok ellen leginkább egy felerősített hordában bízhat agro esetén, vagy tokenes pakli esetén a Mulchmuncher komoly segítség. A quest druid több eséllyel indul harcba, de még így is macerás. A Swipe leszedi a divine shield-et, esetleg Loti kinyírja, de még utána is kell kétszeri sebzés. Nem látom egyszerű esetnek a dolgot. Persze Keeper of the Grove el tudja csendesíteni, hogy aztán két Oasis Surger kivégezhesse.

 A lovagnak erős fegyverei vannak az ellenség meggyengítésére mint az Equality, Humility, vagy a Shrink Ray és a Subdue. A lények közül hasznos lehet Aldor Peacekeeper. Talán a legviccesebb a Repentance, de ehhez elképesztően alacsonyak az esélyek.

 A vadász egyik erőssége a Deadly Shot, már amikor bejön, de ha igen ,akkor már két olcsó rush-os lény leszedi. A Hunter's Mark nem nagyon használatos és még négy sebzést kíván. A Flark's Boom Zooka látványos, de bizonytalan. Viszont a Freezing Trap véglegesen kiiktatja a játékból és csak kettőbe kerül. Persze aki egy Colossus of the Moon-nal rátámad egy csapdára, az meg is érdemli. A mech hunter pakli is tartogat pár jó leszedést, mint a Spider Bomb, vagy a Venomizer.

 

 Összefoglalva nem megoldhatatlan a feladat, de nem is mindig egyszerű. A költséghatékonysági dobogóra a Sap, a Plague of Murlocs és persze a Hex-Polimorph kerültek. Látszik, sámán ellen nem egy életbiztosítás ezzel játszani. Természetesen más megoldások is lehetnek, mint a Spelbreaker használata, vagy divine shield-es összeépített nagy mechák stb.

 Senkinek sem kívánom, hogy úgy járjon, mint a Grandmaster sorozat játékosa, aki egy elhúzódó ctrl wari tükörmeccs végén az ellenfél utolsó lapját egy Hecklebot-tal rakatta ki, ami persze, hogy egy Colossus of the Moon volt! :D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hearthstonevesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr4115217044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása