Hearthstone

Sámán fillérekért

2019. július 21. - hearthstonevesztes

hearthstone-shaman-logo-header.jpg

 Az erős meták tele vannak epic és legendary lapokkal és lehetetlen akár csak a koncepciót is lekövetni ezek nélkül. A sámánnak viszont egészen elképesztően erős common és rare lapjai vannak és eltérő stílusú paklikat lehet belőlük építeni. Persze ezeket is lehet turbózni a Hagata the Witch, vagy az Al'akir the Windlord stb. felhasználásával, vagy némileg olcsóbban a Thunderhead és a Big Bad Voodoo is erős segítség.

 A varázslatokat tekintve hihetetlenül el van kényeztetve a kaszt. Jelenleg két kíméletlen területsebzés is rendelkezésre áll. Ha egy nagyobb lényt kell semlegesíteni, ott a Hex, a kisebbek ellen meg válogathatunk a kínálatból. A Zap!, a Totemic Smash kettőket, a Lightning Bolt hármat sebez. Az Earth Shock nagyon hasznos a felpumpálós lapok ellen, de persze bármilyen más erős képességgel rendelkező lap elcsendesítésére is jól jöhet. A Frost Schok kikapcsol egy körre egy erős ellenséges lényt. És a felsoroltak mind sebzések!

 A lényeket tekintve leginkább az elementálokra támaszkodhatunk. A Menacing Nimbus szépen ad nekünk egy másik elementált, a Bog Stosher pedig visszaveszi kézbe és újra letehetjük. Az Unbound Elemental meg egy lerágott csont, de szinte automatikusan kihúz egy varázslatot az ellenfél kezéből. Az elementálok királya a Walking Fountain, ő gondoskodik az életpontok feltöltéséről és remélhetőleg egyből megöl pár ellenséges lényt és jelent további fenyegetést. Voltaképpen ő a kulcslapunk.

 Egyéb szokásos tauntos lényeket adó varázsok a Feral Spirit és a Rain of Toads. Rajtuk kívül ízlés szerint használhatóak a murlocok. Az Underbelly Angler mellé akár 2-4 murlock elegendő a pakliba, hogy kétszer is elárasszuk valük az asztalt, vagy szerencsés esetben akár többször is. A Sludge Surper egy biztos választás hozzá.. Ez egy komoly, kellemetlen fenyegetést jelent, ellenfelünk nem tudhatja, van-e a kezünkben Bloodlast.

 A két ritka besorolású sámán fegyver közül a Likkimet kedvelem jobban, de a Stormforged Axe is jó, persze a király az epic Doomhammer.

 Az egyébb varázslatok közül az Elementary Reaction egy laphúzó duplázó, hasonlóan elemntálfüggő lap az Earthen Might pedig elementalt ad a kezünkbe. Az Ancestral Spirit nyilván a Walking Fountain legjobb barátja, ahogyan az Ancestral Healing is az.

 Mostanra felsoroltam több, mint 15 erős lapot, melyekből már össze lehet rakni egy használható paklit. Az egyik irány a control shaman, amikor minden területsebzés bene van és a Walking Fountain eljövetelére várunk, esetleg Eureka!-val a kezünkben. Ahogyan említettem, ebbe az elképzelésbe is jöhet féltucat murloc, vagy akár egyéb nagy rush-os lény, mint a Burly Shovelfist. Ezt aztán nagyon ritkán használják, nem is számít rá senki sem.

 A másik lehetőség persze az aggro. Ebben szintén van legalább két területsebzés és murlocok, meg Hex, de több egyéb semleges lénnyel lehet kiegészíteni, mint a Violet Spelsword ha több varázzsal játszunk, vagy ebben az esetben Spirit of the Frog is szépen húzza nekünk a lapokat. Ha még több azonnali sebzést szeretnénk, akkor a Sunreaver Warmage talán jobb választás, mint a Fire Elemental. Az agresszívabb aggro változatban tisztán csak támadó lényekkel és sebző varázslatokkal, esetleg fegyverekkel játszunk.

 Természetesen szó sincs arról, hogy csak ezekkel a lapokkal a Legendig masírozhatunk, de olcsón adnak erős, működőképes koncepciókat, melyekkel a metáknak is komoly kellemetlenséget okozhatunk. A területsebzések, a murlocveszély, majd az éppen időben berobbanó Walking Fountain mind rendesen őrlik az ellenfél idegeit.

shaman_aggro.png Végül itt egy kiforrott shaman aggro, mely a legerősebb shaman paklik között van. A fentebbiekhez képest az említett Thunderhead mellett a classic Doomhammer epic fegyvert is tartalmazza, persze kiegészítve a basic Rockbeater Weapon-nal. Tehát 1600 dust extra befektetéssel egy olyan paklihoz jutunk, amivel Wu Ling a Legend 49. helyéig harcolta be magát. Persze ennek is vannak eltérő változatai, melyek nagyjából a már fentebb leírt aggro koncepciók valamelyikére épülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hearthstonevesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr6814972956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása